
Er dit barn udfordret på sansemotorikken?
“Sanseintegration er afgørende for at udføre dagligdags aktiviteter og for at navigere i dagligdagen.”
Som børnefysioterapeut fokuserer jeg ofte på at vejlede forældre i, hvordan de bedst kan træne deres børn derhjemme.
Erfaringen viser, at de daglige aktiviteter, vi tager ejerskab for, har den største effekt på lang sigt.

8 Gode Grunde til at Træne Dit Barns Sanseintegration Med Sansemotoriske Øvelser
Som børnefysioterapeut fokuserer jeg ofte på at vejlede forældre i, hvordan de bedst kan træne deres børn derhjemme. Erfaringen viser, at de daglige aktiviteter, vi tager ejerskab for, har den største effekt på lang sigt.
Hvis du har et barn, der har brug for at træne sansemotorikken, er det afgørende, at du selv kommer på banen. Her er otte gode grunde til, hvorfor du bør tage del i dit barns sansemotoriske træning:
1. Afgørende for Udvikling
En god sanseintegration er afgørende for dit barns udvikling. Sanseintegration handler om, hvordan hjernen bearbejder og organiserer sanseindtryk fra kroppen og omgivelserne. En velfungerende sanseintegration er fundamentet for dit barns evne til at udføre daglige aktiviteter, lære nye færdigheder og interagere socialt.
2. Forebygger og forbedrer Udfordringer
Uden en god sanseintegration kan børn opleve udfordringer som motoriske vanskeligheder, koncentrationsproblemer og social isolation. Ved at træne dit barns sanseintegration, kan du hjælpe med at forebygge disse udfordringer eller hjælpe dit barns sanseintegration på vej.
3. Dit barn får trænet hver dag
For at sansemotorikken skal trænes bedst muligt, er vigitigt at den trænes hver dag på den ene eller den anden måde. Dette kan kun ske, hvis du med til at sætte det i gang.
4. Effektivitet i Daglige Rutiner
Jeg er fuldt ud bevidst om, hvor travlt en børnefamilie kan have. Derfor er det en god nyhed, at sansemotorisk træning kan integreres i daglige aktiviteter uden at kræve ekstra tid.
Ved at vide, hvad der skal trænes, kan du lege med dit barn eller sætte aktiviteter i gang, der støtter dets behov, og inddrage det i hverdagsaktiviteter.
5. Naturlig Del af Hverdagen
Når træningen bliver en del af familiens rutiner, kræver det motivation og tid at få det til at fungere, men med tiden bliver det en integreret del af hverdagen. Dette gør træningen mindre påtrængende og mere naturlig for både dig, familien og dit barn.
6. Styrker Båndet Mellem Jer
Den tid og indsats, du lægger i dit barns træning derhjemme, skaber ikke kun stærkere sanseintegration, men styrker også båndet mellem jer. At se dit barn gøre fremskridt og vide, at det er din dedikation og indsats, der gør en forskel, er utroligt givende.
7. Personlig Tilpasning
Når du selv står for træningen, bliver du aktiv deltager i dit barns udvikling. Du lærer, hvad der virker bedst, og hvordan aktiviteterne kan tilpasses til dit barns specifikke behov. Dette giver en personlig og fleksibel tilgang til træningen.
8. Øvelsesguide til Hjælp
Vil du i gang? Tjek denne øvelsesguide ud. Den giver dig alle de øvelser, en fysio- eller ergoterapeut ville kunne finde på at lave med dit barn, og vejleder dig i selv at træne dit barn.
Før hver kategori kan du tjekke, om dit barn har udfordringer, så du kan tilpasse træningen præcist til jeres behov.

---
Alt det bedste og rigtig god træning,
Katrine Werner
Børnefysioterapeut